01/03/2024

JORNADA “VALÈNCIA ES MOU PER LA INCLUSIÓ”

by | març 1, 2024 | AUTONÒMIC, DIVERSES MODALITATS, FORMACIÓ, PROMOCIÓ ESPORTIVA, TOTES LES DIVISIONS

El 6 de març se celebrarà la jornada “València es Mou per la inclusió”. Està organitzada per l’ajuntament, en col·laboració amb Espanya es Mou. Al matí, prop de 400 escolars realitzaran diverses activitats inclusives mitjançant un circuit de sis postes (una per cada esport), amb una duració d’uns 10 minuts per cadascuna d’elles. Les activitats de les quals gaudiran els xiquets són: Carrera de relleus d’eslàlom en cadira de rodes, bàsquet en cadira, llançaments de penal de futbol 5 cecs, partits de golbol, voleibol assegut i pickleball (a càrrec dels responsables del Comité de Pickleball de la Federació Valenciana de Tenis).) A la vesprada, s’orientarà als professionals sobre com afavorir la inclusió a través de l’esport.

El principal objectiu d’esta activitat és fomentar la inclusió a través de l’esport en els col·lectius amb tendència a la marginació: persones amb alguna mena de discapacitat, LGTBi, refugiats, majors, dones i bullying.

A la vesprada, se celebrarà una taula redona, moderada per Fernando Soria (director d’Espanya es Mou), en la qual s’exposaran situacions relacionades amb la inclusió en l’esport, així com experiències per a orientar als professionals valencians sobre com manejar este tipus de circumstàncies. Participaran Gabriel Melis (president de la Federació D´Esports Adaptats de la Comunitat Valenciana), l’empresa ERRA Arquitectura, Marc Declercq (secretari general de l’Associació Europea de Pickleball, vicepresident de Pickleball de la Real Federació Espanyola de Tenis i responsable de programes europeus d’Espanya es Mou) i Celia Garrote (gerent de la Federació Espanyola d’Esportistes amb Discapacitat Intel·lectual).

Esta activitat, promocionarà també la salut a través de l’esport i l’activitat física i donarà visibilitat a esportistes, associacions i clubs de València que fomenten l’esport i l’activitat física en persones amb capacitats diferents, com FESA, l’atleta David Casinos o el nadador Ricardo Ten.

Més informació punxa ací