13/03/2024

VALÈNCIA DEDICARÀ UN CARRER A PILAR JAVALOYAS PER A MOSTRAR EL “PODER FEMENÍ EN L’ESPORT”

by | març 13, 2024 | AUTONÒMIC, D. FÍSICA, PROMOCIÓ ESPORTIVA

L’Ajuntament de València, dedicarà un carrer a Pilar Javaloyas, medalla d’or paralímpica en natació adaptada a Seul 1988, per a “visibilitzar el poder femení a l’esport”.
També posarà el seu nom a un carrer Almudena Muñoz, campiona olímpica de Judo a Barcelona 92.
La exnadadora amb discapacitat física Pilar Javaloyas compta en el seu palmarés amb onze medalles Paralímpiques, aconseguides entre els Jocs de Holanda 1980 (cinc plates), Nueva York 1984 (una plata i dos bronzes) i Seoul 1988 (dos ors i un bronze). Entre els anys 2010 i 2022, a més, va presidir la Federació d’Esports Adaptats de la Comunitat Valenciana (FESA).
Segons va destacar l’alcaldessa, Javaloyas i Muñoz són “dos dones nascudes a la ciutat de València i que mereixen este homenatge per posar ben alt l’esport femení, visibilitzant les campiones que sou, i la labor i l’exemple que heu donat sempre i les líders que sou per a moltes xiquetes. Hui existixen ídols femenins i és perquè hi ha dones com vosaltres que no es van arrugar amb els obstacles i els van saltar”.
Des de la federació volem mostrar el nostre orgull per este reconeixement a Pilar i traslladar-li nostra més sentida enhorabona.