09/04/2024

L’EQUIP DE LA COMUNITAT VALENCIANA DE FESA ES PROCLAMA SUBCAMPIÓ D’ESPANYA D’ATLETISME ADAPTAT

by | abr. 9, 2024 | ATLETISME, COMPETICIÓ, D. FÍSICA, PARÀLISI CEREBRAL

L’equip de la Federació d’Esports Adaptats de la Comunitat Valenciana (FESA) s’ha proclamat aquest diumenge per segon any consecutiu subcampió d’Espanya d’atletisme adaptat en el Campionat d’Espanya Absolut per Comunitats Autònomes disputat en Guadalajara. El combinat valencià va sumar un total de 183 punts per a un podi que van completar les comunitats de Madrid en primer lloc i Catalunya en tercer. L’equip acudia amb un total de 12 atletes adaptats que van competir amb altres procedents de tota Espanya.

Com a velocistes estaven Judith Tortosa, Josep Barberá, Martín Serena i Jacobo Piqueras en 100 i 200 metres; i en llançament de pes, disc i javelina participaven Elena Latre, Cintia Frasquet, Alberto Sendín, Igor Delgado, Rubén Marín, Josue Duarte, Carolina Segundo i Yosuart Pérez. L’equip va viatjar amb el suport en l’apartat tècnic i auxiliar d’Isabel Varela, Samuel Pérez, Joaquín Tortosa i Andreu Madrigal.

Quant a marques individuals, van destacar els rècords d’Espanya aconseguits per Judith Tortosa en 200 metres T72 (igualant amb 37.95 la millor marca mundial de l’any), Cintia Frasquet i Elena Latre, les quals van superar les seues pròpies plusmarques en javelina F46 i F40 per deixar-les en 31.28 metres i 13.46 metres, respectivament.

El campionat, que reunia atletes adaptats de tota Espanya, estava organitzat per la Federació Espanyola d’Esports de Persones amb Discapacitat Física (FEDDF) i la Federació Espanyola d’Esports de Persones amb Paràlisi Cerebral i Dany Cerebral Adquirit (FEDPC). Amb aquest segon podi consecutiu en esta competició els paratletes de FESA es consoliden com un dels grups de referència en el món de l’atletisme adaptat a nivell estatal.